نوین بورسیه

آمریکا

متوسط هزینه زندگی:
متوسط هزینه تحصیل:
امکان کار هنگام تحصیل:
مدت زمان انتظار برای سفارت:
زبان کشور:
پایتخت:
نرخ بیکاری:
رضایت از زندگی:
حداقل درآمد:
نیاز به مدرک زبان:

United States

 

به طور کلی یکی از بزرگترین عواملی که باعث بروز اشتباه و شکست در زندگی و امور مختلف می شود (( عدم شناخت )) است.کافیست قبل از هر تصمیم و انتخابی با دریافت اطلاعات صحیح و دقیق از منبعی درست، معتبر  و پردازش منطقی آنها با خیالی راحت و خاطری آسوده تصمیم بگیریم. مطئنن حس تصمیم گیری با شناخت و اطمینان بسیار سازنده تر و دلنشین تر خواهد بود. پس با ما در این مقاله همراه شوید. تا با نگاهی کلی و اجمالی با کسب اطلاعات از کشور آمریکا دیدگاه وسیع تری از این کشور به دست آوریم.

در این مقاله تمام آنچه که برای آشنایی با کشور آمریکا نیاز است اعم از مردم و جمعیت امریکا، نقشه امریکا و جاذبه های دیدنی، سیاست و آموزش و اقتصاد آمریکا و … را مورد بررسی قرار داده ایم. در اینجا سعی بر این داریم با ارائه  اطلاعات و مفید و مختصر اما کاربردی از کشور آمریکا،  شناخت و وسعت دیدگاه خود راجع به این کشور را بالا ببریم. با ما همراه باشید.

 

موقعیت  جغرافیایی

ایالات متحده آمریکا کشوری است در قاره آمریکا که دارای 50 ایالت و یک منطقه فدرال است. از نظر جایگیری جغرافیایی آمریکا با کشور کانادا از قسمت شمالی و با کشور مکزیک از ناحیه جنوبی خود همسایه است. ضمن اینکه آمریکا دارای مرز مشترک کوچکی با کوبا  از طریق پایگاه گوانتانامو نیز دارد. از شرق به اقیانوس اطلس و از غرب به اقیانوس آرام منتهی است. همچنین شامل ایالت آلاسکا در منتهی الیه شمال غربی و جزایر هاوایی در میان اقیانوس آرام میشود.

ایالات متحده همینطور از طریق آلاسکا مرز آبی مشترکی با روسیه دارد. و دارای تعدادی از جزایر و ناحیه ها و مناطق است که در سراسر جهان پراکنده اند.

کشور امریکا از نظر جمعیتی رده ی سوم از کشورهای پرجمعیت جهان را دارد. از نظر وسعت اگر بخواهیم مقایسه کنیم در واقع شش برابر وسعت ایران است. بعد از کانادا و روسیه و چین، جزو پهناورترین ها دسته بندی میشود. و رتبه چهارم را به خود اختصاص میدهد. اگرچه این کشور از نظر تنوع  نژاد و گوناگونی مردم در رتبه یک جهان واقع است.

آب و هوا

در قسمتهای مختلف آمریکا شاهد اقلیم و آب و هوای مختلفی هستیم. اما به طور کلی بسیاری از مناطق آمریکا گرم است.

مناطقی همچون فلوریدا و هاوایی دارای آب و هوای استوایی، آلاسکا سرد و قطبی، ساحل های کالیفرنیا مدیترانه ای و گریت پلینز و گریت بیسین خشک و بیابانی است.

اختلاف آب و هوایی در فصول مختلف در آمریکا بسیار زیاد است.  به دلیل بادهای شمالی و سرد از سمت کانادا در فصل زمستان و در تابستان به دلیل تهاجم توده های گرم از سمت خلیج دمای هوا بسیار بالا می رود.

جمعیت و عقاید و رسوم مردم

مردم آمریکا  اصولا آدم های رک گو و در کل خشنی هستند. اکثر جمعیت آمریکا به دلیل تحرک کم و مصرف بالای غذاهای فست فود دارای اضافه وزن هستند .

این کشور حدود 329 میلیون نفر بر اساس آمار سال 2019 جمعیت دارد. با میانگین سنی 37 سال و امید به زندگی در زنان این کشور 81 و در مردان 75 تخمین زده شده. درصد زیادی از این جمعیت را مهاجرین شامل می شوند. 81 درصد این جمعیت را سفید پوستان و 13 درصد سیاه پوستان 4 درصد آسیایی ها و1درصد  آن را سرخپوستان  به خود اختصاص داده اند.

دین حدودا 51 در صد از مردم آمریکا پروتستان و کاتولیک  24 درصد، تقریبا 2 در صد مورمون وحدودا 2 درصد یهود و مسلمانان 6 درصد را به خود اختصاص داده اند.

در این کشور زبان اصلی و رسمی انگلیسی است. گرچه به دلیل نزدیک بودن به آمریکای لاتین و کثرت تعداد مهاجران در این کشور قریب  به 11 درصد مردم به زبان اسپانیایی صحبت می کنند. همینطور زبان هاوایی زبان رسمی ایالت هاوایی است.

 

به طور کلی و در یک نگاه 

  • مساحت : 630.829.9 کیلومتر مربع
  • جمعیت : 329   میلیون (منبع: سازمان ملل، سال 2019)
  • پایتخت :واشنگتن دی. سی
  • دامنه اینترنتی: us ، gov. ، .mil. و edu.
  • واحد پول: دلار$
  • پیش شماره: +1

سیستم سیاسی و حکومتی

نظام سیاسی آمریکا به طور کلی به گونه ایست، که هیچ فرد یا نهادی نتواند قدرت مطلق شود. همچنین دارای دو حزب دموکرات و جمهوری خواه میباشد

سیستم سیاسی آمریکا بر پایه جمهوری دموکراسی فدرال است. قانون اساسی تنظیم شده در این کشور بر اساس 3 محور نظام انتخاباتی  ,تفکیک قوا,  نظام فدرالی است. کنگره ایالات متحده و یا قوه مقننه از 2 مجلس سنا و نمایندگان تشکیل شده است. آنها به طور کامل مسئولیت قانونگذاری را به عهده دارند. همینطور نمایندگان مجلس های ذکر شده با رای مستقیم مردم انتخاب شده. و در ایالات متحده هیچ نهاد و ارگانی قادر به منحل کردن مجلس نمیباشد.

مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا از 435 عضو و مجلس سنای ایالات متحده از 100 عضو که اشتراکن قانونگذاری را به عهده دارند تشکیل شده است.در ایالات متحده رییس جمهور هم با رای مستقیم مردم از طریق آرای مجمع انتخاباتی  به عنوان رئیس قوه مجریه انتخاب میشود. که در انتخاب وزرا و مشاوران خویش اختیارات کاملی دارد.

به این معنی که رییس جمهور از کنگره نیازی به کسب رای اعتماد و یا عدم اعتماد برای وزرا و هیئت دولت خود  ندارد. همینطور رییس جمهور می تواند طی یک یا دو دوره 4 ساله برگزیده شود.

انتخابات در امریکا

روند انتخاباتی در ایالات متحده دارای پیچیدگی خاصی  در انتخاب مقدماتی نامزدهای دو حزب است. به طوری که این روند ممکن است 1 سال به طول بینجامد.

گرچه در آمریکا احزاب گوناگون دیگری نیز فعالیت دارند. اما عملا حکمرانی دو حزب دموکرات و جمهوریخواه مجال قدرتمند شدن سایر گروه ها را گرفته مخصوصا مشاغل عمده ای که توسط مردم و رای آنها، مثل ریاست جمهوری و و نمایندگی کنگره و فرمانداری ایالت بین این دو حزب تقسیم خواهد شد. قوه قضاییه این کشور که در دیوان عالی متبلور شده کاملا مستقل است. قوه های مجریه و مقننه بر روند تصمیم گیری آنها تاثیری نمی توانند بگذارند.

طبق قانون اساسی ایالات متحده امور داخلی هر ایالت به خود مختص است. اما در قبالش ارتش -ضرب و چاپ سکه و اسکناس – اعلان جنگ  وامور خارجی در اختیار دولت فدرال است.

ایالات متحده در جنگ جهانی دوم آسیب بسیار کمی دید. اما بعد از آن وارد یک جنگ سرد فرسایشی با بلوک شرق به رهبری شوروی سابق شد. این موضوع به فروپاشی شوروی سابق و فرو ریختن دیوار برلین به عنوان نمادی از جنگ سرد منجر شد. نظریه پردازان ایالات متحده با رایج کردن شعار (نظم نوین جهانی ) سعی کردند. نظام یک قطبی با محوریت کشور خود ایجاد کنند. در سیاست امریکا دین نقش بسیار کم رنگی داشته. و بر اساس آزادی رفتار و بیان فردی با شهروندان برخورد میشود.

 

پرچم آمریکا

پرچم آمریکا، که به نام های “شکوه قدیمی” و یا “خط ها و ستاره ها” معروف است، دارای 13 عدد خط افقی که نشان دهنده 13 مستعمره این کشور یعنی 13 مورد نام برده در زیر است:

  • ماساچوست
  • نیوهمپشایر
  • جورجیا
  • کِنِتیکِت
  • نیوجرسی
  • نیویورک
  • پنسیلوانیا
  • دِلاوِر
  • کارولینای شمالی
  • رود آیلند
  • کارولینای جنوبی
  •  ویرجینیا
  • مریلند

50 ستاره نیز در قسمتی آبی رنگ به نشان 50 ایالت آمریکا هستند. رنگ آبی نماد هوشیاری و عدالت و رنگ سفید نماد  پاکی و معصومیت است. در حالی که رنگ قرمز نشان از سرسختی و شجاعت است. در 14 ژوئن 1777، پرچم آمریکا پذیرفته شد و به تصویب رسید.

 

اقتصاد این کشور و مشاغل پر درآمد

بدون شک کشور آمریکا یکی از یکه تازان برتر اقتصاد در جهان است. از نظر صادرات رتبه اول را در جهان دارد- صادرات محصولاتی همچون تجهیزات صنعتی ، تولیدات صنایع هوایی ، خودرو و لوازم وابسته ، صنایع غذایی و …سومین صادر کننده دنیاست . از نظر انرژی هسته ای ، تولید برق ، ظرفیت پالایش نفت و ذخیره زغال سنگ رتبه اول را دارد . با این وجود بزرگترین بدهی جهان را در دهه اخیر داشت

نرخ بیکاری در این کشور حدود 7 درصد و در صد تورم در این کشور نزدیک به 1 درصد میباشد

این کشور از نظر اقتصادی بسیار خودکفا بوده و از نظر صادرات غذایی رتبه 1 در جهان است.

ایالات متحده دارای اقتصاد پیشرفته صنعتی با بزرگترین GNP در جهان است.

بیشتر فعالیتهای تجاری در صنعت خدمات از جمله امور مالی، تبلیغات و گردشگری صورت می گیرند.

صنایع تولیدی شامل نفت، فولاد، وسایل نقلیه موتوری، هوافضا، ارتباطات از راه دور، فرآوری مواد غذایی، الوار و معدن است.

همینطور امریکا در صنعتهای بسیار پولسازی همچون صنعت فشن و مد – سینما و هالیوود- جوایز  و مراسم و جشنواره های مختلف و بین المللی حضور پررنگ و بسزایی دارد.

  مشاغل پردرآمد 

اگر بخواهیم 10 نمونه از مشاغل پر درآمد آمریکا را نام ببریم میتوان به :

  •   پزشکی با درامد بالای 19000$
  • مدیر داروساز با درآمد بالای 14000$
  • مهندس معماری سازمانی  11000
  • مشاور شرکتی  12000
  •  مدیر توسعه نرم افزار   11000
  •  دستیار پزشک  11000
  • مهندس متالورژی یا مواد
  • مدیر مهندسی نرم افزار $10700
  • پرستار $10600
  • مهندس نرم افزار $10500
  • مهندس فروش sales engineer
  •  مدیر تبلیغات
  • مدیر خرید
  • مدیریت منابع انسانی
  • مدیر روابط عمومی
  • و …

نظام آموزشی

نظام آموزشی و تحصیل در ایالات متحده با طیف گسترده ای مواجه است. از این رو حائز اهمیت است که شناخت هرچه بیشتر این سیستم در تصمیم گیری و انتخاب صحیح بسیار تاثیر گذار است.

نظام آموزشی آمریکا به لحاظ انعطاف پذیری از بهترین سیستم های آموزشی دنیاست.

تحصیلات در این کشور به طور معمول طی مدت زمان 12 سال به 3 روش دولتی، خصوصی و تحصیل در خانه  انجام می شود. که به این روال و سیستم K-12 می‌گویند.البته این موضوع در ایالات مختلف از 9-12 سال متغیر است.شروع آموزش در آمریکا از سن  5-8 سال است و بیشتر سن 6 سالگی معمول ترین آنهاست.

87 درصد کودکان آمریکایی به مدرسه دولتی رفته و پایان دوره اجباری آموزش هم بین سنهای 15- 18 متغیر است که معمولا در سن 18 سالگی به پایان میرسد.

این تحصیلات اجباری به سه دوره آموزش پایه، آموزش پیش‎متوسطه و آموزش متوسطه تقسیم می‌شود. آغاز سال تحصیلی از سپتامبر و پایان /آن ماه ژوئن است.

همینطور آمریکا دارای بیش از 4500 موسسه آموزش عالی است. که برعکس کشورهای دیگر این موسسات دارای سازماندهی متمرکز و یکنواخت نیستند. بلکه هیئت های اعتبار سنجی موجود در سطح این کشور وظیفه بررسی اعتبار این موسسات را بر عهده دارند.

 

تحصیلات دانشگاهی آمریکا

کاردانی Associate degree : دوره کاردانی  به طول دو سال

کارشناسی Bachelor : دوره های کارشناسی چهار ساله است .

کارشناسی ارشد Master : این دوره نیز دو ساله است .

دکترا PhD : دوره دکترا سه تا چهار سال زمان نیاز دارد

در امریکا انواع موسسات آموزشی گوناگون هستند که مدرکهای آموزش عالی را ارائه میدهند.مثلا در موسسات انسانی به دروسی همچون زبان و علوم اجتماعی و علوم طبیعی،هنر، علوم انسانی، پرداخته میشود که اکثر موسسات انسانی خصوصی میباشند.

کالج ها و دانشگاه های خصوصی اکثرا کوچکتر از مؤسسات دولتی هستند. در واقع می توانند زیرمجموعه ای از نهادهای تک جنسیتی یا نهادهای مذهبی باشند.

سرمایه مورد نیاز برای اداره کالج ها و دانشگاه های خصوصی از کمک های مالی، هدایای مالی فارغ التحصیلان و شهریه ها و کمک هزینه های پژوهشی تامین می گردد. از این رو تحصیل در بهترین دانشگاه های امریکا و اپلای از دانشگاه های امریکا، دارای مزایای بی شماری است.

علاوه بر اینها امریکا دراری دوره های آموزش عالی بسیار خوبی برای داوطلبان تحصیلات و مدارک عالیه هم هست. این دوره ها با توجه به رشته و شهر مورد نظر هر کدام شرایط و کالج ها و طول تحصیل متفاوتی دارند. که حتی در این دوره ها نیز باز همفعالیتهای غیر درسی جهت رشد و شکوفایی بیشتر استعدادهای درونی  دانشجویان برقرار است.

United States

شرایط لازم جهت اخذ ویزای دانشجویی آمریکا به شرح زیر است :

  1. توانایی مالی لازم جهت پوشش هزینه های زندگی و تحصیل در آمریکا
  2. داشتن گواهینامه SEVP از دانشگاه یا مرکز آموزشی مد نظر
  3. تسلط به زبان انگلیسی

مدارک لازم برای تحصیل در آمریکا

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آمریکا به شرح زیر می باشد :

کپی از صفحه اول پاسپورت جهت تحصیل در آمریکا (ترجمه شناسنامه برای کسانی که پاسپورت در حال حاضر ندارند)

  • رزومه شخصی به زبان انگلیسی
  • ترجمه رسمی مدرک دیپلم و یا پیش دانشگاهی همراه  با ریز نمرات
  • ترجمه رسمی مدرک لیسانس همراه  با ریز نمرات 4 ساله جهت تحصیل در آمریکا در مقطع کارشناسی ارشد
  • ترجمه از صفحه آخر پایان نامه همراه با تأیید از دانشگاه مورد نظر جهت تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا
  • مدرک زبان الزامی نمی باشد ولی در صورت عدم شرکت در دوره های زبان دانشگاه مدارک تافل  با حداقل نمره 70 در آزمون IBT و 500 در آزمون PBT و یا IELTs  با نمره 6 نیاز می باشد.
  • حداقل 4 توصیه نامه تحصیلی از استاد ، مدیران همکار و محققان همکار
  • رزومه و سوابق کاری جهت تحصیل دکترا در آمریکا
  • تأییده مقالات علمی منتشر شد.
  • ارائه نامه بانک برای اعلام موجودی و گردش حساب برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا

مزایای تحصیل در آمریکا

کشور آمریکا یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا را داراست و دارای بهترین کالج ها و دانشگاه ها با بهترین رتبه هاست و مدارک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری که از دانشگاه های کشور آمریکا صادر می شوند در کل دنیا مورد تایید هستند. مقاطع مختلف تحصیل در آمریکا به شرح زیر خدمتتان توضیح داده شده است:

تحصیل در آمریکا در مدارس ابتدایی: مدرسه ابتدایی در مهاجرت تحصیلی به آمریکا شامل پنج سال آموزشی از سال اول تا پنجم می باشد که در کل هر دانش آموز آمریکایی 6 سال ابتدایی می گذراند که یک سال مهد کودک را نیز شامل می شود.

تحصیل در آمریکا در مدارس متوسطه: دانش آموزان در کشور آمریکا بعد از کلاس پنجم به دوره متوسطه می روند که شامل 7 سال کامل است و دو قسمت high school و middle school است که پس از گذراندن آن به دانش آموزان دیپلم دبیرستان اعطا می شود. و پس از پایان این دوره شخص میتواند در کالج ها یا دانشگاه های آمریکا تحصیلات خود را ادامه دهد.

ویزاهای تحصیل در آمریکا

برای تحصیل در آمریکا باید از طریق ویزاهای زیر اقدام نمایید، ویزاهای تحصیل در آمریکا به قرار زیر است:

ویزای F1: ویزایF1 معروف ترین ویزای دانشجویی در کشور آمریکا است و برای دانشجویان متقاضی تحصیل در کالج و دانشگاه های آمریکا باید نسبت به دریافت این ویزا اقدام کنند.
دانشجویان خارجی  برای  همسر و فرزند زیر 21 سال خود می توانند درخواست ویزای (F2) دهند. این نوع ویزای تحصیل در آمریکا اصولا برای دوره های تحصیلی طولانی مدت بیش از 6 ماه می باشد.
ویزای B1 مربوط به دوره های تحصیلی کوتاه مدت موقت، متناسب با محل دعوت کننده و نوع دوره تحصیلی می باشد. متقاضیان برای دریافت این ویزای تحصیلی آمریکا باید پس از دریافت I-20 فرم DS-160 خود را تکمیل نمایند.

ویزای M1 : شرایط ویزای M1 مانند ویزای F1 است؛ اما تنها تفاوتی که ویزای M1 دارد این است که فقط شامل برخی از رشته های خاص فنی حرفه ای می باشد. دانشجویان متقاضی این ویزای تحصیل در آمریکا می توانند همسر و فرزند زیر 21 سال خود رابا تقاضای ویزای M2 به همراه خود به کشور آمریکا بیاورند. برای این نوع ویزای تحصیلی آمریکا نیز باید فرم DS-160 تکمیل شود.

ویزای J1 : این نوع ویزا به ویزای فرصت مطالعاتی مشهور است، برای متقاضیانی می باشد که برای تحقیق و یا تدریس در دانشگاه ها وارد آمریکا می شوند. مدت اعتبار ویزای J1 بر اساس طول مدت دوره در آمریکا متغیر است.
اما طبق قانون آمریکا فرد متقاضی باید بعد از دو سال کشور آمریکا را ترک کند و دوباره برای ورود به کشور آمریکا دوباره اقدام کند. فرد متقاضی جهت تحصیل در آمریکا می تواند همسر و فرزند زیر 21 سال خود را با درخواست ویزای  J2 وارد کشور آمریکا کند.
برای این نوع ویزا  باید فرم DS-160 پر شود. در تمامی این ویزا ها فرد باید تمکن مالی خود را نشان دهد و ثابت کند که قصد بازگشت به کشور خود را پس از دوره تحصیلی دارد.

 

فعالیت‌های غیر درسی

یکی از مهم ترین و جذابترین ویژگی های سیستم آموزشی آمریکا ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی استعدادهای غیر درسی محصلان این کشور است. در واقع این عمل باعث شده تا کودکان دریابند که هر انسانی دارای قوه ها و استعدادهای درونی فراوانی است. که نیاز به بروز و شکوفایی دارد همینطور این موضوع باعث بالا رفتن سطح اعتماد به نفس و عزت نفس در کودکان شده. و به آنها می آموزد که برای مفید بودن در جامعه و در زندگی خویش، تنها راه آموزش درسی و اجباری نیست. با شناخت علایق و استعدادها و پرورش آنها نیز میتوان به بهبود هر چه بیشتر ابعاد شخصی و اجتماعی کمک کرد.

فعالیت های غیر درسی همچون تئاتر-موسیقی-رقص -انواع هنرهای دستی و مهارتی -عکاسی و ورزشی و انجمن کلوب های مختلف و… که نداشتن فعالیت در این حوزه میتواند برای ورود به دانشگاه امتیاز منفی محسوب شود.

دانشجویان پس از گذراندن دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و متوسطه وارد آن می شوند. دانشجویان خارجی که مایل به تحصیل در دانشگاه های آمریکایی و مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستند باید مدرک معادل دیپلم 12 ساله دبیرستان اخذ کرده باشند.

دانش آموزان می توانند یک دوره دو ساله برای فوق دیپلم و یا دوره 4 ساله برای لیسانس را انتخاب کنند که دانشجویان می بایستی تا سال دوم کالج یک رشته را انتخاب نمایند.

تحصیل کارشناسی ارشد در آمریکا

دانشجویان برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد و مهاجرت از طریق تحصیل در آمریکا مستلزم 16 سال تحصیل رسمی هستند یعنی باید دوازده سال مدرسه ابتدایی و متوسطه و 4 سال مقطع کارشناسی را گذرانده باشند. مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا 2 ساله می باشد.

تحصیل دکترا در آمریکا یک مقطع پژوهشی می باشد که بالاترین مدرک اعطایی در آمریکا را داراست. اخذ مدرک دکتری در ایالات متحده آمریکا مستلزم 3 تا 6 سال تحصیل مستمر می باشد.

دانشگاه های آمریکا به 2 گروه ایالتی (state school) و خصوصی (private school) تقسیم می شوند. دانشگاه های ایالتی (دولتی) معمولا ارزان تر هستند، اما این امکان وجود دارد که برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت ظرفیت داشته باشند.

دانشگاه های آمریکا را می توان بر اساس اینکه مراکز تحقیقاتی هستند یا خیر به 2 گروه تقسیم کرد:

گروه اول: دانشگاه هایی که علاوه برتدریس مراکز تحقیقاتی هم هستند و دانشجویان دکتری را قبول می کنند.

گروه دوم: دانشگاه هایی که فقط به تدریس می پردازند و دوره های تحصیلی 2 ساله یا چهار ساله دارند، مدارکشان حداکثر تا مقطع لیسانس می باشد.
ایالات متحده آمریکا بیشترین پذیرش دانشجو را در ترم پائیز (سپتامبر، اکتبر) می گیرد و اکثر کمک هزینه های تحصیلی در این ترم اعطا می شود. دانشجویان خارجی که مایل به تحصیل در آمریکا و مهاجرت تحصیلی به آمریکا هستند می بایست آزمون های تعریف شده توسط آموزش و پرورش کشور آمریکا را پاس کنند.

فرهنگ و هنر

United States

در قرن 20 هنرمندان آمریکا در این کشور، هنر خود را از قید و بندها آزاد کردند و شاخه های هنری و فرهنگی این کشور را با خلاقیت در جهت های نو به شکوفایی رساندند.

این تحولات در زمینه های فیلم و تئاتر و و موسیقی و رقص بسیار قابل رویت است.

ریشه و اساس این جوشش خلاقیت آمیز به نقل از قولگیووا شاعر و رئیس فعلی سازمان ملی پشتوانه هنرهای آمریکا در این اصل است که:

اینکه آمریکا هم اکنون این چنین دارای ویژگی های منحصر به فرد در تاریخ خویش است. دستاوردهای نو در زمینه های موسیقی جاز و فیلم تا ادبیات نوین داشته به دلیل ساختن جامعه ای است که آزادی فردی را در شهروندان خویش ارجح و ارجمند دانسته است.آمریکا در علوم انسانی و فرهنگ پاپ و هنر در سطح جهانی سهم به سزایی دارد.

در قرن 19 ادبیات این کشور بسیار مورد نمایش قرار گرفته. و تا همین لحظه ادامه داشته است. از نویسندگان به نام آمریکایی میتوان به اسکات فیتز جرالد – مارک تواین و همینگوی اشاره کرد.

سبک هایی همچون راک- کانتری -جاز گرانج hip hop و R&B که سبک هایی از موسیقی هستند. در آمریکا به وجود آمده و هنوز هم رایج هستند.در این کشور هنر محبوبیت بالایی برخوردار است و در سراسر کشور گالری های بسیاری یافت میشود. پولاک و اندی وارهول از هنرمندان بر جسته این کشورند.

آمریکایی ها از نظر معماری نیز نمونه های معروفی همچون  هرم ورودی موزه لوور,کاخ مجلس ملی بنگلادش -برج خلیفه دبی-دروازه اروپا در مادرید اسپانیا در سراسر جهان دارا هستند.

هالیوود آمریکا

United States

در صنعت سینما نیز تقریبا میشود گفت آمریکا جزو اولین ها و نیز موفق ترین ها بوده است موضوع از این قرار است. که شخصی به نام ادوارد مایبریج در سال 1878 برای اولین بار تصاویر متحرکی را از اسب و بوفالوی وحشی امریکایی در حال دویدن بود را خلق کرد.

همینطور اولین فیلم تجاری آمریکا که  در سال 1894 در نیویورک  پخش شد توسط دستگاه کینتوسکوپ ساخت توماس ادیسون بود

از آن روز تا به حالا آمریکا به غول بزرگی در فیلمسازی  به نام هالیوود که در شهر لس آنجلس است تبدیل شده، هالیوود 35 درصد تولیدات صنعت فیلمسازی را  با درامد 63 میلیارد دلاری به خود اختصاص داده. در حالیکه تئاتر همچنان در نیویورک مرکزیت دارد. شهری که عمده ترین مراکز هنرهای نمایشی در آن قرار دارد که از بی سابقه ترین و معروفترین آنها میتوان برادوی را نام برد

همینطور ادبیات این کشور در مدت کوتاهی افراد مشهور و چهره های شناخته شده ای را از خود به جا گذاشته است. طوری که ادبیات آمریکا را میتوان از نقاط درخشان فرهنگ  این کشور دانست که بر هنرهای کشورهای دیگر نیز تاثیرات عمده ای داشته است. از نویسندگان برتر تاریخ این کشور میتوان از آیزاک آسیموف-تنسی ویلیامز-تی اس الیوت-ریموند کارور-جی دی سالینجر و مایکل کرایتون نام برد.

هنرهای دیگری همچون نقاشی و مجسمه سازی که در اوایل ظهر خود در آمریکا از اروپا نشات گرفته شد. اما رفته رفته  طی قرون 18 و 19 میلادی با میراثی که زاییده خلاقیت بکر هنرمندان آمریکایی به سبکی تازه و نوینی بود و تبدیل به صحنه های زیبای شهری در سبکهای abstract expressionism و pop art شد. منجر به انقلابی از نظر نوگرایی در این صنعت گشت.

در کل آمریکا به دلیل وسعت جغرافیایی و تنوع فرهنگی در هنر بسیار دارای تنوع شیوه و نوآوری و خلاقیت بوده است. و عوامل تاثیر گذار بر آن در شهر و نقاط مختلف غیر شهری متفاوت بوده است.

 

کتابخانه‌های آمریکا

United States

آمریکا دارای بزرگترین کتابخانه جهان واقع در شهر واشنگتن دی سی میباشد. این کتابخانه  با 134 میلیون نسخه کتاب متعلق به کنگره آمریکا است . جالب است بدانید آثار ایرانی مثل سفرنامه ناصرالدین شاه قاجار،نسخه‌های خطی اسکندرنامه نظامی گنجوی،تفسیر 13 جلدی سید محمد تقی جعفری از مثنوی مولوی در این کتابخانه موجود میباشد.

در حیطه های تخصصی نیز امریکا دارای بزرگترین منابع و کتابخانه است. به طور مثال کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا (با ۹ میلیون نسخه دارایی) بزرگ‌ترین کتابخانه پزشکی و تاریخ پزشکی دنیاست.

 

ورزش

 

United States

ورزش در امریکا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است از این جهت که این صنعت مخصوصا در سالهای اخیر برای این کشور درآمدهای میلیارد دلاری داشته. از آن جهت که بینندگان برنامه های تلویزیونی و برنامه های زنده ریزش داشته . مردم ترجیحشان  بر آن است که مسابقات را از خود محل برگزاری آنها به طور زنده و حضوری تماشا کنند . با این حال  طبق آمار یک سوم مردم آمریکا همچنان مسابقات قهرمانی فوتبال را از تلویزیون دنبال کرده. پیگیری مسابقات از علایق همگانی مردم این کشور است.

همینطور امریکا در فیلدهای ورزشی هم در سطح جهان بسیار قوی عمل کرده.  به خصوص در مسابقات المپیک جز کشورهای خوش درخشیده محسوب میشود. ورزشهای معروفی در سطح جهان هستند که زادگاهشان این کشور بوده است.

مردم امریکا در ورزش نیز از باقی مردم دنیا متفاوت تر عمل می کنند. مثلا با اینکه در کل دنیا فوتبال حرف اول را در بین علایق مردم می زند.  در امریکا فوتبال در رده چهارم قرار می گیرد. گرایش آنها بیشتر به ورزش و عجیب و پیچیده  فوتبال آمریکایی که تقریبا هیچ جای دنیا نظیرش نیست, است.

بعد از فوتبال امریکایی که محبوبترین ورزش این کشور است. بیس با و بسکتبال در رده های دوم و سوم قرار میگیرند. که در معدود کشورهایی مورد استقبال است. در عوض در امریکا کریکت که از محبوب ترین های جهان است بسیار جایگاه پایین و ناشناسی دارد.

محبوب ترین ورزش ها فوتبال، بیسبال، بسکتبال و هاکی روی یخ هستند.ایالات متحده آمریکا به طور سنتی در المپیک بسیار خوب عمل می کند.

طبق نظر سنجی که از مردم آمریکا انجام شده است به ترتیب ورزشهای محبوب در آمریکا به شرح زیر است:

  • بسکتبال
  • بیسبال
  • فوتبال
  • بوکس آزاد
  • کشتی کج
  • پرورش اندام(بدنسازی)

جاذبه ها و اماکن توریستی

امریکا به لحاظ وسعت و تنوع زیاد اقلیمی و آب و هوایی دارای جاذبه های طبیعی و طبیعتی بسیاری است. همینطور به لحاظ یکه تازی  این کشور در تکنولوژی و اقتصاد نیز در ساخت و ایجاد جاذبه های مختلف نیز بسیار موفق بوده. با این همه عده ای از منتقدین این کشور معتقدند امریکا به لحاظ مسافرتی کشور مناسبی نیست. در ادامه به صورت تیتر وار به مکانهای گردشگری طبیعی و جاذبه های توریستی این کشور می پردازیم .تا دریابیم که این انتقاد  از اساس درستی برخوردار است یا خیر. آیا با وجود چنین مکانها و جاذبه هایی آمریکا ارزش سفر کردن دارد یا خیر?

 

  • پارک گراند کانیون در صدر مکان های دیدنی آمریکا
  • دریاچه تاهو Lake Tahoe، نقطه ای آبی در نقشه مناطق دیدنی آمریکا
  • استخر همیلتون در لیست جاهای دیدنی آمریکا
  • موج‌ های آریزونا و یوتا

• کوه راشمور در ایالت داکوتای جنوبی ( صورت حکاکی شده چهار رییس جمهور معروف )

• کاخ سفید در واشنگتن دی سی

• مجسمه آزادی در نیویورک

• آبشار نیاگارا در مرز ایالت نیویورک آمریکا و ایالت انتاریو کانادا

• دیزنی لند در آناهایم ایالت کالیفرنیا

• هالیود در لس آنجلس ایالت کالیفرنیا

• پل معلق گلدن گیت در سانفرانسیسکو ایالت کالیفرنیا

 

بررسی شهرها از نظر گرانترین-مهمترین-ارزانترین 

اگرچه معیارهای زیادی برای برگزیدن بهترین شهر در آمریکا برای کار و زندگی  موجود است. اما عواملی همچون متوسط دستمزد ,آب و هوا , قیمت املاک و نرخ مالیات و همینطور شرایط و علایق شخصی در انتخاب شهر برای زندگی یا کار بسیار حائز اهمیت  است.

در اینجا به شرح مختصری از …ترین شهرهای امریکا می پردازیم

بزرگترین شهر : در شرق نیویورک و در غرب لس آنجلس

،  شیکاگو، در قسمت میانی کشور

United States

معرفی گرانترین تا ارزانترین شهرهای امریکا

در ادامه قصد داریم با ترتیب بندی از گرانترین به ارزانترین شهرها از نظر شاخص های موجود هزینه ای بپردازیم. 10 شهر گران در امریکا به شرح زیر است:

رتبه بندی زیر برگرفته از گزارش آماری سایت نامبئو که از معتبر ترین سایتها هستند :

رتبه شهر شاخص هزینه زندگی

1 – نیویورک     100

2 -هونولولو    94.01

3 -سان فرانسیسکو   92.42

4- الکساندریا 90.97

5 -آنکوریج     90.50

6- اوکلند      90.20

7- سیاتل      88.29

8 -بوستون   88.28

9- جرسی سیتی 86.84

10- واشینگتن   85.26

با توجه به آمار ارائه شده در بالا به ترتیب شهرهای نیویورک -هونولولو و سان فرانسیسکو عنوان گرانترین ها را در سال اخیر یعنی سال 2021 به خود اختصاص داده اند. همینطور که در انتهای جدول میبینیم سه شهر ارزان آمریکا  که با رتبه های 81,82,83  در واقع شهر ویچیتا از ایالت تگزاس. لکسینگتون از کنتاکی و ال پاسو باز هم از تگزاس ارزانترین شهرهای ایالت متحده برای زندگی  محسوب می شوند.

شاخص هزینه های زندگی در این سه شهر این گونه است :

•        ویچیتا : شاخص هزینه زندگی 60.69

•        لکسینگتون: 60.67

•        ال پاسو: 56.59

 

بهترین شهرهای ایالات متحده آمریکا از جهت زندگی برای ایرانیان

 

United States

یکی از موضوعات حائز اهمیت در آمریکا وجود ایرانیان در این کشور است. چرا که ایرانیان امریکایی جز اقشار تحصیل کرده این جامعه محسوب می شوند. که اکثرا در صنعتهای مهم و شهرهای بزرگ و پیشرفته این کشور سکونت دارند.

در طول تاریخ آمریکا ایرانیان در تجارت علوم هنرها و سرگرمی ها و در دانشگاهها جز برترینها بوده اند. اکثرا به شغلهای وکالت – کار آفرین فناوری پزشکی و مهندسی مشغول اند.

 

طبق آمار وزارت ثبت احوال ایران، ایران بیشترین تعداد مهاجر را در سطح جهان به خصوص از 40 سال پیش داشته است. بیشتر ایرانیان در مناطق مرفه و که بیشتر در کلان شهرهای لس آنجلس قرار دارند. مردم ایران این شهر را بیشتر به دلیل شرایط ایده آل زندگی و شرایط خوب فرهنگی و اقتصادی و قاره ای و رفاهی انتخاب کرده اند.

طی آمار در طول چند سال گذشته ایرانیان برای زندگی بیشتر روانه جنوب کالیفرنیا شده اند. علاوه بر کالیفرنیا، بورلی هیلز، ایروین و اورنج و دره سن فرناندو شهرهایی هستند. که تعداد ایرانیان در آنها رو به گسترش است.

 

چرا آمریکا

با انداختن نگاهی به میزان بالای  مهاجرت و تعداد نفراتی که در فضاهای مجازی و محفل ها از امریکا و سفر به آن و یا شرایط فعلی و مقایسه آن با دیگر کشورها نتیجه گیری میشود. اینکه امریکا در بین مردم به دلایل و گونه های مختلف بسیار مورد توجه است. لذا این مسائل باعث ایجاد سوال در اذهان میشود. که در میان تمام کشورهای دنیا  چرا آمریکا  مورد این توجه کثیر قرار گرفته؟؟؟

برای پاسخ به این سوال می خواهیم  مقایسه بسیار کلی و کوتاهی داشته باشیم

 

آمریکا در رنکینگ جهانی 

 

United States

به طور کلی آمریکا به دلیل دارا بودن قوی ترین اقتصاد در سطح جهانی و اختصاص دادن بیشترین میزان تولید ناخالص داخلی به خود. و در کل شرایط نسبتا خوبی که از جوانب مختلف دارا است. همواره هجرت و زندگی در آن آرزوی تقریبا تمام اشخاصی است که قصد مهاجرت به کشورهای دیگر را دارند.

آمریکا به این جهت به سرزمین فرصتها معروف شده که بنای خود را بر پایه ایده های توسعه دهنده و ایده هایی که خواهان پیشرفت و ترقی است ساخته و در زمان نسبتا کوتاه رشد فراوانی داشته است.

به لحاظ شرایط فوق العاده این کشور به راحتی می توان اظهار داشت. در قرن حاضر آمریکا قدرتمندترین و پیشرفته ترین کشور جهان محسوب می شود.

از هر 4 سمت جهان آمریکا اولین ترجیح هر مهاجری محسوب میشود. اگر حتی نتوانند به این کشور مهاجرت کنند. آرزوی سفر و مهاجرت و زندگی در آن کشور را در سر می پرورانند.

اشتراک گذاری در:

لینک های مفید

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

ثبت نام در خبرنامه

اخرین مطالب

اخرین بورسیه ها

بورسیه های Post-Doc موسسه Ifremer فرانسه

🎓نام بورسیه: بورسیه های Post-Doc موسسه Ifremer فرانسه برای رشته های ژئوفیزیک، اقلیم شناسی، زمین شناسی، اقیانوس شناسی، هیدرولوژی، سیسمولوژي و ژئوانفورماتیک 💠کشور اعطاکننده: فرانسه

Read More »

ثبت نام

Max. file size: 15 MB.
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .