Search
Close this search box.

تحصیل خلبانی در خارج از کشور

تحصیل خلبانی در خارج از کشور

تحصیل خلبانی در خارج از کشور و شرایط آن مهمترین موضوعی است که در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرد. بیشتر کودکان در کودکی در پاسخ به سوال (میخوای چیکاره بشی؟) می گفتند خلبان. بعضی از آن ها قصد دارند رویای کودکی خود را در دانشگاه های خارج از کشور دنبال کنند. تحصیل خلبانی در خارج از کشور نسبت به سایر رشته ها شرایط نسبتا پیچیده تری دارد به بیان بهتر می توان گفت قوانین و ضوابط دانشگاه ها برای تحصیل در رشته خلبانی سختگیرانه تر از بقیه رشته هاست اما مزایای تحصیل خلبانی در خارج از کشور آنقدر زیاد است که افراد از سختی های آن چشم می پوشند. در صورت تمایل برای اقدام در رشته خلبانی با ما تماس بگیرید

شرایط تحصیل دررشته خلبانی ؟

تحصیل خلبانی در خارج از کشور در دسته پرطرفدارترین رشته ها برای مهاجرت تحصیلی به شمار می آید. خلبانی شغلی است که با توجه به سختی زیادی که دارد موفقیت در آن پشتکار و علاقه زیادی می طلبد. برای پذیرش دانشجویان در دانشگاه ها، شرایط روحی، جسمی، هوش و دقت آن ها مورد بررسی قرار می گیرد. دانشجویان خلبانی در دانشگاه ساعت های فشرده ای از دروس تئوری که مربوط به هواشناسی و ساختار هواپیما و … است و دوره های عملی که اصلی ترین قسمت تحصیل خلبانی در خارج از کشور است را می گذرانند. تحصیل خلبانی به این دلیل ساده نیست که در آینده جان صدها انسان و همچنین سرمایه کشورها در دست خلبانان بوده و به همین دلیل هر فردی را نمی توان برای این شغل انتخاب کرد. خلبانی نیازمند روحیه قوی، قدرت کنترل شرایط ویژه، قدرت پیش بینی بالا، تجربه، سلامت جسمانی و روحی، علم و دانش و همچنین هوش و ذکاوت می باشد.

رشته های مرتبط با تحصیل خلبانی

به جز رشته خلبانی دانشجویان می توانند در برخی رشته های مرتبط نیز پذیرش بگیرند. بعضی از افراد تصور می کنند تنها رشته های اصلی بازار کار خوبی دارند اما در حال حاضر رشته هایی که مرتبط با خلبانی هستند نقش تعیین کننده ای داشته و تقاضا برای استخدام افراد تحصیلکرده در این رشته ها بالا است. برخی از این رشته ها  عبارتند از:

۱ مراقبت پرواز: مراقبت پرواز رشته ایست که دقت و ذکاوت زیادی می طلبد و یکی از مرتبط ترین رشته ها برای تحصیل خلبانی در خارج از کشور است. این رشته درخصوص تامین امنیت هواپیما است. افرادی که در رشته مراقبت پرواز تحصیل می کنند در آینده در برج های مراقبت برای آگاه سازی خلبانان مشغول به کار می شوند. به طور کلی تامین امنیت پروازها به عهده افرادی است که در این رشته تحصیل می کنند.

۲ ناوبری هواپیما: ناوبر هواپیما به عنوان خلبان دوم شناخته می شود و ترسیم نقشه هواپیما بر عهده وی است. در اصل ناوبر هواپیما با بررسی شرایط جوی از موانع همچون ابرهای باران زا مطلع شده و مسیر را تغییر می دهند.

۳ مهندسی و تعمیر هواپیما و قطعات آن: فارغ التحصیلان این رشته یا در اصل مهندسان تعمیر و نگهداری هواپیما امنیت هواپیما را از نظر سلامت موتور و بدنه و اجزا داخلی آن بررسی می کنند. برخی از آن ها پس از فارغ التحصیلی و گذراندن آزمون مشخص شده، در شرکت های حمل و نقل هوایی یا کارخانه جات هواپیما استخدام می شوند و پس از گذشت چند سال و کسب تجربه در آزمون های تخصصی تر شرکت می کنند. افرادی که علاقه مند به تحصیل خلبانی در خارج از کشور هستند در این رشته نیز می توانند در دانشگاه های خارج از کشور پذیرش بگیرند.

۴ مهندسی فرودگاه: یکی از رشته های مرتبط با خلبانی و هواپیما این رشته است که حرکت کردن هواپیما در خط مشخص را از فرودگاه بررسی می کند. برنامه ریزی فرودگاه های سرتا سر جهان برای تنظیم برنامه های پرواز و نظم حرکت هواپیماها در فرودگاه بر عهده مهندسین فرودگاه است.

۵ – افسر و مسئول امنیت فرودگاه: افسر و مسئول امنیت فرودگاه در برخی کشورها ملزم به گذراندن دوره های دانشگاهی در ارتش آن کشور یا دانشگاه های مرتبط با امنیت و نیروی پلیس آن کشور است و در برخی کشورها این افراد برخی واحد های مرتبط با خلبانی و هواپیما و فرودگاه را نیز پاس می کنند. افسر امنیت فرودگاه هرگونه رفت و آمد و رفتار مشکوک را بررسی می کند.

۶ مهماندار: مهمانداری شغلی است که به خصوص در میان خانم ها طرفداران زیادی دارد. این شغل این امکان را برای شما فراهم می کند که به سر تا سر دنیا سفر کنید اما ساعت کاری زیاد و همچنین خستگی در طول پرواز از معایب این شغل است. مهمانداری یکی از رشته های مرتبط با تحصیل خلبانی در خارج از کشور است.

۷ مهندسی هوافضا: مهندسان هوا و فضا یا در دفاتر شرکت ها و یا در کارخانه های هواپیما سازی فعالیت می کنند. این افراد در طراحی، بازسازی، ساخت، آزمایش و ارزیابی با استفاده از برنامه های کامپیوتری مخصوص مهارت دارند این افراد علاوه بر هواپیماهای مسافربری در ساخت و طراحی جنگنده ها، هلیکوپترهای تک سرنشین و… تخصص دارند.

 مقاطع تحصیل رشته خلبانی در خارج از کشور

تحصیل خلبانی در خارج از کشور این امکان را برای شما بوجود می آورد که بتوانید وارد بازار کار کشورهای خارجی شوید. برای خلبان شدن گذراندن این رشته در دانشگاه الزامی ندارد و شما می توانید با ثبت نام در موسسات خلبانی چه در ایران چه در خارج از کشور و گذراندن ساعات مشخص پرواز و دروس تئوری خلبان شوید. البته شرایط جزئی خلبان شدن در خارج نسبت به هرکشوری متغیر است.

برای مثال ممکن است قوانین یک کشور شرط اینکه شخصی را به عنوان خلبان استخدام کند ۲۰۰۰ ساعت پرواز باشد و شرط کشور دیگری کمتر یا بیشتر. بنابراین صرف تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور در رشته خلبانی شما را به هدف نهایی خود یعنی خلبان شدن نمی رساند. بهتر است قبل از اقدام برای اخذ پذیرش و مهاجرت تحصیلی از قوانین آن کشور اطلاعات کسب کنید. به هر حال در دانشگاه های خارج از کشور معمولا رشته خلبانی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می شوند. تحصیل خلبانی در خارج از کشور شما را با دروس تئوری این رشته آشنا می کند و افراد برای استخدام در شغل خلبانی می بایست دوره ها و الزامات ایکائو را بگذرانند تا به عنوان خلبان رسمی مشغول به کار شوند و بتوانند با سازمان های هواپیمایی همکاری کنند. مقطع دکتری خلبانی تنها در برخی کشورها تدریس و ارائه می شود.

افرادی که رشته خلبانی را در دانشگاه تحصیل می کنند سرعت و عملکرد بهتری در گذراندن دوره های ایکائو خواهند داشت زیرا آن ها با ساختار هواپیما، شرایط جوی آشنایی دارند. آن هایی که در این رشته تحصیل می کنند می توانند به عنوان استاد دروس تئوری در موسسات و دانشگاه ها استخدام شوند. تحصیل خلبانی در خارج از کشور منجر به گذراندن دوره های عملی می شود اما ممکن است تعداد ساعات آن ها کم باشد.

مقاطع اصلی آموزش خلبانی

همانطور که پیش تر گفتیم مطابق قوانین سازمان ایکائو خلبانان می بایست باید دریافت اجازه پرواز و همچنین استخدام مقاطع مختلفی را بگذرانند. آن ها به نسبت گذراندن هر مقطعی اجازه پرواز خواهند داشت. قطعا شما با  تحصیل خلبانی در خارج از کشور می خواهید به عنوان یک خلبان وارد بازار کار شوید. شرط اصلی ورود به بازار کار گذراندن دوره های خلبانی در کنار تحصیل است. برخی از این دوره های که در ادامه معرفی می کنیم در برخی کشورها برگزار می شوند.

۱) دوره GPL: این دوره ابتدایی ترین دوره برای پرواز و خلبان شدن در حمل و نقل هوایی است. در این دوره دانشجو به گذراندن دروس تخصصی و عمومی پرواز و همچنین زبان انگلیسی می پردازد. به طور میانگین گذراندن این دوره نزدیک به ۲۰۰۰ هزار ساعت زمان می برد.

۲) دوره PPL: در دوره PPL دانشجویان پرواز های خود را آغاز می کنند در این دوره دانشجویان همزمان با گذراندن دوره های تئوری دروس تخصصی و عمومی و همچنین زبان انگلیسی ۵۰ ساعت کلاس عملی پرواز نیز می گذرانند.

۳) دوره CPL: در این دوره همچنان پروازها و کلاس عملی دانشجویان ادامه دارد اما با ۱۵۰ ساعت. دروس تخصصی و عمومی و زبان انگلیسی نیز به جد پیگیری می شود. اهمیت زبان انگلیسی در شغل خلبانی به حدی زیاد است که دانشجویان تا آخرین مقطع تحصیلی خود در این زبان آموزش می بینند.

۴) دوره ATPL: دانشجویان پس از  گذراندن این دوره به عنوان سرخلبان اجازه پرواز با هر هواپیمای حمل و نقل عمومی را خواهند داشت. در این دوره نیز دروس تئوری تخصصی و زبان انگلیسی همچنان ادامه دارد اما ساعت کلاس های عملی و پروازها افزایش می یابد. در اصل محوریت دوره ATPL کلاس عملی و گذراندن پروازها برای خلبان شدن است.

تحصیل خلبانی در خارج از کشور به چه زبانی انجام می شود؟

خلبانان در پروازهای بین المللی خود به زبان خارجی صحبت کرده و رشته و شغل آن ها به گونه ای است که سطح بالایی از دانش زبان انگلیسی را می طلبد به همین خاطر در بیشتر دانشگاه های دنیا رشته خلبانی به دو زبان انگلیسی و زبان رسمی همان کشور تدریس می شود. زبان انگلیسی حتی در کشورهای آسیایی اهمیت زیادی داشته و دانشگاه های کشورهایی همچون ترکیه نیز این زبان را برای تدریس رشته خلبانی انتخاب کرده اند. یکی از ویژگی های مثبت تحصیلات دانشگاهی در رشته خلبانی این است که دانشجویان ملزمند واحدهای بسیار زیادی برای زبان انگلیسی بگذرانند اما در ابتدا برای تحصیل خلبانی در خارج از کشور و دانشگاه ها نیازی به دانش بسیار قوی زبان انگلیسی نبوده و شما در طول تحصیل این زبان را جامع و کامل فرا می گیرید.

الزامات پذیرش در رشته خلبانی دانشگاه ها

همانطور که پیش تر گفتیم دانشگاه ها و حتی مراکزی که قرار است شما به عنوان دانشجو یا خلبان در آن فعالیت کنید علاوه بر بررسی مدارکتان و یا شرکت در برخی آزمون ها با شما مصاحبه می کنند و ضروری است تا شما از استانداردهای لازم برخوردار باشید.

۱) سلامت جسمانی: در این مرحله شما در برخی آزمایشات پزشکی شرکت می کنید. سلامت دهان و دندان ضروری است و داشتن برخی بیماری ها موجب می شود تا نتوانید در این رشته فعالیت کنید.

۲) سلامت روحی: نداشتن پرونده های پزشکی مرتبط با بیماری های روحی  بسیار با اهمیت است. شما باید بتوانید به عنوان یک خلبان موقعیت ها را دقیق بررسی کنید بنابراین تمرکز در این مرحله اهمیت زیادی دارد. همچنین کنترل اضطراب و خشم از دیگر موارد مهم این مرحله است.

۳) دانش زبان انگلیسی: دانش زبان انگلیسی یکی از مهمترین الزامات خلبان شدن است. برای پذیرش در دانشگاه ها و تحصیل در این رشته داشتن مدرک زبان معتبر همچون آزمون آیلتس با نمره ۷ و یا تافل الزامی است. در ادامه روند پذیرش دانشگاه و یا موسسات هواپیمایی شما دوره های زبان تخصصی و عمومی می گذرانید در نتیجه دانش زبان انگلیسی در حد آزمون های معتبر زبان برای استارت دوره ها کافی است.

۴) مسئولیت پذیری و تعهد: خلبانی شغلی است که مستقیما با حفظ سلامت جان افراد، امنیت کشورها مرتبط است به همین خاطر مسئولیت پذیری و تعهد در انجام وظیفه در این شغل حرف اول را می زند.

شغل خلبانی در خارج از کشور

اگر پس از اتمام تحصیل خلبانی در خارج از کشور قصد ورود به بازار کار این رشته را دارید اطلاع از شرایط و تحرک بازار کار کشور مورد نظرتان در رشته خلبانی به شما کمک می کند. در ایران دانشجویان خلبانی برای کار کردن در این شغل باید علاوه بر اتمام تحصیلات دانشگاهی خود دوره های مورد تایید سازمان هواپیمایی کشور را بگذرانند. برخی از افراد بدون گذراندن تحصیلات دانشگاهی و با ثبت نام در موسسات آموزش خلبانی نیز می توانند استانداردهای لازم برای استخدام به عنوان خلبان را بدست آورند. اگر پس از تحصیل بخواهید تحت عنوان مهاجرت کاری در خارج از کشور مشغول به کار شوید با شما مصاحبه ای ترتیب خواهند داد. در این مصاحبه مدارک و تجارب شما مورد بررسی قرار می گیرد.

شما باید به عنوان یک خلبان تسلط به زبان انگلیسی، مدرک معتبر، آشنایی با هواپیما و ساختار آن و همچنین گذراندن ساعات مشخص پرواز را ثابت کنید. با تحصیل خلبانی در خارج  از کشور نیز اشتغال به عنوان خلبان شرایط تقریبا یکسانی دارد یعنی شما برای کار کردن به عنوان خلبان باید دوره های تخصصی پرواز بگذرانید. این دوره ها در برخی کشورها توسط همان دانشگاه ها و در برخی کشورها توسط موسسات هواپیمایی برگزار می شوند. دانشجویان خلبانی به عنوان استاد نیز می توانند فعالیت کنند.

بهترین کشور برای مهاجرت خلبانان

خلبانان ایرانی از علم و دانش بالایی برخوردارند و فرآیند پذیرش این افراد برای این شغل بسیار سختگیرانه است یعنی ایشان از فیلترهای زیادی باید با موفقیت عبور کنند. اما در آمد آن ها به نسبت خلبانان سایر کشورها کم است به همین خاطر تحصیل خلبانی در خارج از کشور و مهاجرت کاری آن ها زندگی این افراد را از نظر اقتصادی تضمین می کند. تمام کشورها به خصوص روسیه و اوکراین از سیستم هوایی بی نظیری برخوردارند اما آمریکا و کانادا و قطر در میان کشورهایی قرار دارند که بیشترین حقوق را به خلبان ها می دهند. به همین خاطر هم از نظر اقتصادی و هم از نظر علم و دانش مهاجرت افراد برای تحصیل و کار در این رشته مزیت بسیار زیادی دارد.

بهترین کشورها و دانشگاه ها برای تحصیل در رشته خلبانی

برای انتخاب بهترین کشورها و دانشگاه ها معیارهای زیادی وجود دارد. مهمترین معیار برای انتخاب برترین دانشگاه ها، وبسایت های رتبه بندی معتبر همچون QS است. این وبسایت ها دانشگاه ها را از جهات مختلفی مورد بررسی قرار داده و رتبه بندی می کنند. اما ممکن است برای شما معیارهای متفاوتی وجود داشته باشد. برای مثال برای برخی از افراد استفاده از امکانات علمی دانشگاه ها در کنار مقرون به صرفه بودن اهمیت دارد. دانشگاه کشورهایی همچون چک، اسپانیا و لهستان شهریه کمتری نسبت به سایر دانشگاه ها دریافت می کنند. اما در ادامه برخی از دانشگاه های برتر برای تحصیل خلبانی در خارج از کشور را که مطابق سیستم های رتبه بندی معتبر مشخص شده اند را معرفی می کنیم.

۱) دانشکده رویال ویکتوریا در استرالیا: این دانشکده یکی از قدیمی ترین دانشکده های خلبانی استرالیا است که در بندر فیلیپ و در نزدیکی فرودگاه مورابین واقع شده است. دانشجویان دوره های عملی پرواز را در همین فرودگاه می گذرانند. تحصیل در استرالیا با توجه به کیفیت بالای زندگی در این کشور دشوار خواهد بود.

۲) دانشگاه سنت پترز بورگ: این دانشگاه در روسیه واقع شده است. روسیه یکی از کشورهایی است که چه در پروازهای حمل و نقل و چه در پروازهای امنیتی و جنگی در میان دنیا بسیار پیشرفته است.در اصل این کشور در رشته هوا و فضا و خلبانی در فضایی پیشرفته دانشجویان را آموزش می دهد.

۳) دانشگاه بارسلونا اسپانیا: دانشگاه بارسلونا اسپانیا نیز یکی از دانشگاه هایی است که با دریافت شهریه نسبتا کم سطح بالایی از امکانات را در رشته خلبانی ارائه می دهد. دانشجویان می توانند در این دانشگاه مقاطع رشته خلبانی را بگذرانند و آماده ورود به بازار کار شوند.

۴) دانشگاه فنی چک: دانشگاه فنی چک رشته خلبانی و هوانوردی را به زبان انگلیسی ارائه می دهند. تحصیل خلبانی در خارج از کشور هزینه زیادی دارد که بسیاری از افراد به فکر کاهش این هزینه ها هستند به همین خاطر اگر به فکر تحصیل مقرون به صرفه و مهاجرت تحصیلی آسان هستید کشور چک پیشنهاد ما به شما است.

۵) آکادمی نیروی هوایی آمریکا: این آکادمی که در سال ۱۹۴۵ در کلرادو واقع شده است یکی از موسسات عالی در زمینه تحصیل رشته خلبانی به شمار می رود.

۶) دانشگاه خلبانی کرووگراد: این دانشگاه یکی از دانشگاه های برتر برای تحصیل خلبانی در خارج از کشور است که در کشور اوکراین تاسیس شده است. این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم ایران است.

واحدهای درسی خلبانی در دانشگاه های خارج از کشور

دانشجویان رشته خلبانی در خارج از کشور قبل از ورود به دوره های عملی دروس پایه و تخصصی می گذرانند. رشته خلبانی رشته ای انگلیسی محور می باشد در نتیجه درس زبان انگلیسی در این رشته اهمیت زیادی دارد. دروس پایه شما را آماده فراگیری دروس تخصصی می کنند. دروس پایه ریاضی، فیزیک، دیفرانسیل، آمار و…است. دروس تخصصی در اصل آغاز ورود شما به مباحث مرتبط با خلبانی و هوانوردی است. برخی از این دروس شامل اصول پرواز، فیزیولوژی هوایی، مقررات وزن و تعادل، شناخت اجزا هواپیما، هواشناسی، نقشه خوانی و… می شوند. پس از اتمام دروس تئوری شما وارد مرحله گذراندن دروس عملی می شوید.

متقاضیان تحصیل رشته خلبانی در خارج از کشور در چه آزمون هایی باید شرکت کنند؟

افرادی که بخواهند در ایران خلبان شوند و یا در این رشته در دانشگاه ها و موسسات تحصیل کنند مراحل مشخصی را باید بگذرانند. در ایران متقاضیان تحصیل خلبانی باید علاوه بر شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه ها در مصاحبه این دانشگاه ها نیز شرکت کنند. همچنین برای ورود به شغل خلبانی نیز گذراندن دوره های مشخص ضروری است اما تحصیل رشته خلبانی در خارج از کشور به چه نحوی است؟ در هر کشوری شرایط آزمون ها برای تحصیل رشته خلبانی متفاوت است و کشورها قواعد مختلفی را برای آن وضع کرده اند برای مثال برخی از دانشگاه ها تنها شرطشان برای پذیرش دانشجویان در این رشته قبولی در آزمون ورودی است اما برخی دیگر مصاحبه ای نیز پس از آزمون تدارک دیده اند. به همین خاطر پیشنهاد می شود برای اطلاع دقیق از نحوه و شرایط تحصیل خلبانی در خارج از کشور به وبسایت دانشگاه ها سر بزنید و با وکیل مهاجرت تحصیلی مشورت کنید.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل خلبانی

  • مدارک شناسایی
  • مدرک اخذ پذیرش از دانشگاه برای ارائه به سفارت
  • گواهی تمکن مالی برای اثبات توان مالی برای پرداخت شهریه دانشگاه و هزینه زندگی
  • گواهی عدم سوپیشینه
  • بیمه سلامت
  • مدرک رزرو هتل یا خرید و اجاره خانه
  • رزومه کاری مرتبط
  • مدرک زبان معتبر
  • مدارک تحصیلی به همراه ترجمه
  • گواهی سلامت با توجه به موارد مورد درخواست از پزشک معتمد

 

 

 

جهت اطلاع و اخذ مشاوره مهاجرت تحصیلی، اخذ بورسیه تحصیلی، پذیرش تحصیلی و… با مشاوران ما تماس بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رزرو وقت مشاوره رایگان