آزمون IELTS چیست؟
آزمون IELTS یا The International English Language Testing System برای سنجش چهار مهارت اصلی Writing ،Listening ،Reading و Speaking طراحی شده است و به صورت سیستماتیک و کاملاً هدفمند به سنجش و ارزیابی این مهارتها میپردازد. برای طراحی هر آزمون آیلتس و گزینش سؤالات مربوط به هر سنجش، تیمی متشکل از یک روانشناس، یک جامعهشناس، چند کارشناس زبانشناسی، چند متخصص Testing و تعدادی از افراد با گویشها و لهجههای متنوع جهت اجرای قسمت Listening باهم همکاری میکنند.
تاریخچه آیلتس
آیلتس که در ابتدا با نام (ELTS) شناخته میشد برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ توسط دانشگاه کمبریج و British Council طراحی و برگزار شد. آزمون آیلتس آزمونی با فرمت و ساختار مبتکرانه بود که انعکاسی از کاربرد زبان انگلیسی در دنیای واقعی داشت و همین امر سبب تفاوت آشکار آن با سایر آزمونهای مشابه بود.
در ابتدا تعداد شرکت کنندگان آزمون آیلتس بسیار کم بود به نحوی که در سال ۱۹۸۱ تنها ۴۰۰۰ نفر در این آزمون شرکت کردند و این تعداد در سال ۱۹۸۵ به ۱۰,۰۰۰ نفر رسید. تا اینکه در سال ۱۹۸۹ با پیوستن موسسه (IDP) استرالیا این آزمون چهرهای بینالمللی گرفت و نام (IELTS) با اضافه شدن کلمه (International) برای این آزمون انتخاب شد. آزمون با فرمت سنجش چهار مهارت اصلی برگزار میشد و هرساله با رشد ۱۵ درصدی شرکت کنندگان همراه بود به طوریکه در سال ۱۹۹۵ تعداد ۴۳,۰۰۰ نفر در ۲۱۰ مرکز آزمون در سراسر جهان در این فرآیند شرکت کردند.
آزمون آیلتس در حال حاضر در بیش از ۱۴۰ کشور جهان و بالغ بر ۱۰۰۰ مرکز آزمون برگزار میشود.
چرا آیلتس مهم است؟
امروزه در جهان بطور متوسط حدود ۲۰۲ میلیون آزمون IELTS برگزار میگردد و در سراسر دنیا از جمله آمریکا دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و سازمان و نهادهای غیر دولتی، مدرک آیلتس را به عنوان مرجع سنجش دانش زبانی، معتبر دانسته و آن را جایگزین مدرک تافل کردهاند (مگر در موارد و رشتههای خاص).
یکی از دلایل موفقیت آزمون IELTS و پذیرش و اقبال جهانی به آن در مقایسه با آزمون های مشابه نظیر تافل، دقت و سنجیدگی در نحوه طراحی و چیدمان سؤالات آزمون است. آزمون آیلتس نه تنها به سنجش دانش زبانی و میزان سواد انگلیسی افراد می پردازد، بلکه با ساختاری منسجم و روشی کاملاً علمی سطح آگاهی های دیگر فرد را نیز مورد ارزیابی قرار می دهد، مواردی نظیر:
- IQ
- دقت
- سرعت عمل
از دیگر ویژگی های بارز و منحصر به فرد آزمون IELTS نحوه نمره دهی و مدل محاسبه نمره برای دو مهارت Listening و Reading است. به این صورت که برای نمرات مختلف، حیطه ای مشخص تعریف شده و هر یک سؤال به صورت یک امتیاز مجزا محسوب نمیشود. در واقع برای هر نمرهای یک بازه تعریف شده که این روش میزان پاسخهای شانسی را تا حدود زیادی کاهش میدهد.
از طرفی دیگر نوع سؤالات به گونه ای طراحی شده است که ترکیبی از سؤالات گزینشی و نوشتاری باشد که این مورد نیز سبب کاهش میزان انتخاب شانسی گزینه ها میشود.
راهنمای جامع ثبت نام در آزمون آیلتس
روز آزمون
هویت شما روز آزمون کتبی و قبل از آزمون شفاهی بررسی میشود. شما باید همان مدرک شناسایی را که برای ثبت نام استفاده کردید، در روز آزمون به همراه داشته باشید. عکس شما به همراه اثر انگشت روز آزمون برای اطمینان در احراز هویت گرفته میشود و از همان عکس برای فرم گزارش نتایج استفاده میشود.
مشاهده آنلاین نتایج
شما میتوانید تا ۲۸ روز بعد از اعلام نتایج، نمرات خود را به صورت آنلاین مشاهده کنید. توجه داشته باشید که نسخه آنلاین نتایج به منزله تأیید عملکرد شما در آزمون نیست.
کارنامه
نتیجه آزمون در یک فرم (کارنامه) گزارش میشود که عملکرد شما را در هر ۴ مهارت به طور جداگانه به علاوه نمره کلی در آزمون، نشان میدهد.
نتایج ۱۳ روز بعد از آزمون منتشر میشود. در بعضی از مراکز، شرکت کنندگان میتوانند به مرکز رفته و از نمره خود اطلاع یابند. در برخی دیگر، نتایج از طریق پست ارسال میشود. مراکز مجاز نیستند که نتایج را از طریق تلفن، فکس و یا ایمیل ارسال کنند. در موسسه ایرسافام، کارنامه فقط در صورتی پست میشود که در روز آزمون فرم مربوط به پست کارنامه را حضوری تکمیل نمایید. در غیر اینصورت باید کارنامه را حضوری در محل تحویل بگیرید.
شما فقط یک نسخه از کارنامه را دریافت میکنید پس در نگهداری آن کوشا باشید. نسخه المثنی یا جایگزین برای کارنامه آیلتس وجود ندارد. مراکز مجاز هستند تا ۵ نسخه از این فرم را بدون دریافت هزینه به مؤسسات موردنظر بفرستند.
اعتبار مدرک
مؤسسات و سازمانهای مجری برگزاری آزمون آیلتس معمولاً مدرکی که بیش از ۲ سال از تاریخ آن گذشته باشد را قبول نمیکنند مگر این که اثبات کنید که در طول این مدت، در تمرین و ارتقای مهارتهای زبان انگلیسی خودکوشا بودهاید.
شرکت مجدد در آزمون
هیچ محدودیتی برای شرکت مجدد وجود ندارد. شما میتوانید هر زمان که آماده بودید، در آزمون شرکت کنید. توجه داشته باشید که تعداد دفعات شرکت در آزمون، تاثیری در نمره شما نخواهد داشت مگر این که برای بهبود و پیشرفت مهارتهای خود تلاش کرده باشید.
بازبینی نتایج آزمون
در صورت راضی نبودن از نتایج، در همان مرکزی که ثبت نام کردید، درخواست بازبینی و تصحیح دوباره آزمون بدهید. درخواست نباید بیش از ۶ هفته از تاریخ آزمون باشد. همچنین میتوانید انتخاب کنید که کدام بخش از آزمون دوباره تصحیح شود. هزینهای برای این منظور دریافت میشود که در صورت افزایش نمره در تصحیح مجدد، به شما باز گردانده میشود. نتیجه بازبینی ۶ تا ۸ هفته طول میکشد.